Новак Джокович ще бъде съперник на Карлос Алкарас във финала

...
 Новак Джокович ще бъде съперник на Карлос Алкарас във финала
Коментари Харесай

Мечтан финал в Синсинати: Джокович надхитри Зверев и ще спори за трофея с Алкарас!

 Новак Джокович ще бъде противник на Карлос Алкарас във финала на Мастърса в Синсинати. Днес сърбинът имаше за задача да преодолее съпротивата на международния №17 Александър Зверев и въпреки да не сподели най-хубавата си игра, то носителят на 23 трофеи от Шлема показа своята класа в решителните моменти и съумя да наложи волята си след крайното 7:6(5) 6:4.

Така бе завършен нов конфликт сред Джокович и Алкарас, които в неделя ще се изправят един против различен за трети път от началото на сезона. През 2023-та двамата си размениха по една победа, откакто балканецът надви на Ролан Гарос, а няколко седмици по-късно младокът взе реванш на финала на Уимбълдън.

В началото на срещата германецът имаше предимство в размените от дъното на корта, само че все пак Ноле не му позволяваше да се откъсне напред в резултата с помощта на отличния си сервис, на който можеше да разчита в най-напрегнатите моменти. С приближаването на сета към заключителната му фаза сърбинът стартира да намира оптималното си равнище на игра и доста усъвършенства представянето си, което неотложно го изведе до три сетбола при сервис на съперника.

Тогава обаче влезе в приложимост началният удар на Зверев, който сподели самообладание и съумя да излезе незасегнат от маратонския гейм, с цел да възвърне паритета за 5:5. Съвсем скоро се стигна до тайбрек, където двукратният първенец пое диригентската палка през цялото време и бе непогрешим във всеки един аспект, с цел да вземе преднина в общия резултат.

23-кратният първенец от Шлема придвижи инерцията си и във втория сет, доминирайки напълно протичащото се чрез отличното ориентиране и систематизиране на своите удари. Същевременно опитите на Саша да поеме надзор в разиграванията непрестанно биваха осуетявани от пословичните качества на Джокович в отбрана и умеенето на сърбина да минава в контраофанзива.

По този метод белградчанинът реализира пробив още в първия гейм от втората част, след което безпроблемно печелеше своите подавания до 5:4 в своя изгода, само че тъкмо тогава се пропука и някогашният номер две реализира рибрейк в последния вероятен миг. Радостта му обаче не продължи дълго, защото Джокера подвигна съществено оборотите в идващите два гейма и в последна сметка се поздрави с най-трудната си победа от началото на шампионата.

Like he never left
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР